Koninkrijk der Nederlanden Herdenkingsmunten

Hoogwaardige accessoires - Koninkrijk der Nederlanden Collectie

Nederlandse herdenkingsmunten in het zilver

Nederland is één van de weinige landen in de wereld die heel beperkt zilveren herdenkingsmunten uitgeeft. Alleen voor werkelijk belangrijke historische momenten. Daarbij houdt ons Ministerie van Financiën de oplages altijd strikt beperkt.

Jaarlijks wordt een gelimiteerd aantal nieuwe zilveren herdenkingsmunten uitgebracht. Met deze schitterende munten worden historische gebeurtenissen en belangrijke personen op passende wijze herdacht. De meeste zilveren herdenkingsmunten hebben een nominale waarde van € 5,-. Dat komt doordat zilveren Nederlandse munten met een nominale waarde van € 10,- alleen worden uitgebracht als de munt een koninklijk thema heeft. De oplage van deze bijzondere € 10,- herdenkingsmunten in het zilver is vaak nóg meer beperkt.

Koninkrijk der Nederlanden Herdenkingsmunten collectie

In de Koninkrijk der Nederlanden Herdenkingsmunten collectie treft u de officiële Nederlandse herdenkingsmunten in het zilver. Middels deze collectie verzamelt u op zeer eenvoudige wijze de mooiste, meest bijzondere en vaak schaarse herdenkingsmunten van Hollandse bodem. Bovendien biedt de collectie u de mogelijkheid om ál deze herdenkingsmunten te bemachtigen. Er zijn namelijk 5.000 complete collecties. Er zijn echter ook tienduizenden verzamelaars die naarstig op zoek zijn naar de schaarste munten. Zowel in binnen- als buitenland.

Bekende zilveren Nederlandse herdenkingsmunten

Door de jaren heen heeft Nederland verschillende speciale munten uitgegeven. Deze munten zijn geslagen ter ere van een bepaald persoon of als herdenking aan een belangrijke historische gebeurtenis. Van deze herdenkingsmunten worden verschillende versies uitgegeven, waaronder een zilveren versie in Proof kwaliteit. Deze vindt u in de Koninkrijk der Nederlanden Herdenkingsmunten Collectie.

Zilveren Huwelijksmunt

Zo is ter ere van het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een speciale munt geslagen. Deze zilveren huwelijksmunt heeft een nominale waarde van tien Euro en is ontworpen door Hans van Houwelingen. Op de zilveren munt staat een dubbelportret van Willem-Alexander en Maxima.

Van Gogh Vijfje

In het jaar 2003 werd er een speciale munt geslagen ter ere van Vincent van Gogh. De waarde van de zilveren munt bedraagt vijf Euro. De munt werd geslagen ter ere van de 150e geboortedag van de kunstschilder. Op de ene zijde van de munt staat een afbeelding van onze toenmalige Koningin Beatrix, terwijl op de andere kant de beeltenis van Vincent van Gogh staat. De munt is ontworpen door Karel Martens.

Max Havelaar Vijfje

Een andere Nederlander die zijn eigen munt kreeg, is Max Havelaar. Deze speciale munt werd in 2010 geslagen. Op de Euromunt staat een afbeelding van Prinses Beatrix en de eerste zinnen van het boek Max Havelaar. De munt werd ontworpen door Eelco Brand.

Collectie voordelig ontdekken

Wilt u voordelig kennismaken met de Koninkrijk der Nederlanden Herdenkingsmunten zilver collectie? En heeft u een persoonlijke kortingscode? Tekent u zich dan direct in op de collectie, want dan ontvangt u maar liefst € 30,- korting op de eerste levering. Daardoor kost de zilveren herdenkingsmunt u slechts € 29,95 (later € 59,95)!

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd.

 21 dagen op zicht

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen met een automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.